MBO

Webshop lessen

Bij De Schoolwebwinkel wordt op een praktijkgerichte manier gewerkt aan een webshop. De leermethode is een combinatie van theorie en praktijk gebaseerd op de huidige arbeidsmarkt. Met volledig lesmateriaal, toetsen en een gecertificeerde webshop. Deze gaat live en wordt beheerd door de leerlingen. De op school gemaakte keuzes van producten en/of diensten worden online verkocht.

Leerlingen kunnen in een groep of individueel een webshop maken en beheren. De functies bij het beheer van de webshop corresponderen met de functies in het bedrijfsleven. Het is mogelijk om in een webshopteam te werken. De Schoolwebwinkel laat de leerling zien en ervaren wat economie in het echt is.

De webshops van De Schoolwebwinkel zijn gecertificeerd met het Thuiswinkel Waarborg. Verder zijn onze betaalsystemen veilig en hebben wij een vrijstelling van b.t.w. van de Belastingdienst voor verkoop vanuit de schoolwebwinkel. Zo kan een leerling onder de vleugels van school goed leren hoe alles werkt met betrekking tot een webwinkel. Een extra optie is om de gemaakte webshop los te koppelen van de Schoolwebwinkel. Zo kan een leerling zelfstandig en los van school verder gaan met zijn/haar eigen professioneel gemaakte webshop. Zonder verplichtingen bij De Schoolwebwinkel. Dit is toekomstgericht onderwijs!

Ervaringen uit de praktijk
  • Hier leer je op een praktijkgerichte manier werken met een webshop

    Robin Simons

    Docent marketing, Florijn College
    ROC West Brabant