Nieuws

 • Keuzevak Webshop Zone College steunt De Hoge Veluwe

  In tweetallen een echte webshop gemaakt. Het Zone College in Twello biedt het keuzevak Webshop aan. Leerlingen uit klas 3 van de kaderberoepsgerichte leerweg hebben dit schooljaar in tweetallen een echte webshop gemaakt. De focus ligt op de praktijk. Het Zone College kiest voor Ondernemerschap, duurzaamheid en wil accenten leggen op het ontwikkelen van 21e eeuwse vaardigheden bij hun leerlingen. Intussen is één van de webshops ook daadwerkelijk online; de HomeMadeCookies van Sem (15) en Diardi (15). Bekijk hier hun webshop: Wederom een inspirerend voorbeeld van een schoolwebwinkel, waarbij th...

  Lees meer
 • Horeca Vakschool Rotterdam verkoopt online zelfgemaakte Belgische chocolade eitjes

  Tijdens ICT-lessen hebben leerlingen uit klas 2 van de Horeca Vakschool Rotterdam (HVSR) een eigen schoolwebwinkel gemaakt. Zij leren op deze manier de belangen, de inhoud en de opbouw van een website kennen. Dit onderdeel bereidt de leerlingen ook voor op de economielessen die vanaf het derde leerjaar gaan plaats vinden op de HVSR. Na de kerstproducten zijn nu de paaseitjes aan de beurt in de keuken. Leerlingen maken zelf de vulling en de Belgische chocolade. Ze bakken het paasbrood van het deeg dat ze hebben gemaakt. Deze en nog meer lekkere producten worden online verkocht. Bekijk hier de w...

  Lees meer
 • Einsteinwebshop maakt tentoonstelling en zet veiling in op 8 maart

  Gave lessen bedrijfseconomie voor HAVO/VWO bij het Einstein Lyceum in Hoogvliet. Leerlingen van het 4e jaar hebben de taken voor de Einsteinwebshop.nl verdeeld en hebben dit schooljaar een bijzonder element in de eigen schoolwebwinkel: een tentoonstelling van tekeningen en schilderwerken in de bibliotheek van Hoogvliet. Op 8 maart 2019 organiseren zij hier een veiling van de werken. De opbrengst gaat net als de andere verkopen van de webshop naar Kika.

  Lees meer
 • TL-leerlingen Vechtdal College Hardenberg zetten in op ondernemerschap

  Binnen Economie & Ondernemen volgen 30 leerlingen van de theoretische leerweg in hun 4e leerjaar het keuzevak Webshop. In kleine groepen leren zij over het oprichten van een eigen bedrijf en het inrichten en runnen van de eigen webshop. Alle producten van de groepen staan in de shop, zodat er een breed assortiment is; speelgoed, schoolspullen, woonaccessoires, sierraden, elektronica en sleutelhangers.    

  Lees meer
 • Valentijn Shop van Zuiderpark College ademt liefde

  De hele eigen schoolwebwinkel van het Zuiderpark College uit Rotterdam staat in het teken van Valentijn. De producten worden online verkocht en klanten halen deze af op de school. In het bestelproces kan de klant aangeven of het contant of met pin wil afrekenen. Het zijn 3e jaar leerlingen van Economie & Ondernemen die het keuzevak Webshop hebben gekozen. Vorig schooljaar startte de eerste groep leerlingen met www.zuiderparkshop.nl. Het goede doel is ook dit jaar KIKA.

  Lees meer
 • Noordik Vroomshoop verbindt Economie & Ondernemen met Bouw Wonen Interieur

  Ook dit schooljaar hebben leerlingen uit klas 4 les in webshop met De Schoolwebwinkel. Ze beginnen in oefenshops en nu wordt er gewerkt in de live webshop van het CSG Het Noordik in Vroomshoop. De houten producten zoals de barkruk en vogelhuisjes worden gemaakt door de leerlingen van het profiel BWI. Ook nemen leerlingen spullen mee naar school die op de webshop worden verkocht. Daarnaast wordt de 3D-printer ingezet en worden Afrikaanse producten verkocht. De school zet zich ook dit jaar weer in voor het dorpje Dimbaya in Gambia voor een opleidingscentrum voor jongeren.

  Lees meer
 • Al 3e schooljaar een eigen webshop op Het Westeraam Elst

  Als één van de eersten in Nederland startte deze VMBO school een eigen schoolwebwinkel;  www.webshophetwesteraam.nl  Elk jaar is er een webshopteam die naast eigen producten, bijvoorbeeld taarten, ook spullen verkoopt die ze krijgen van bedrijven uit de omgeving. Bijvoorbeeld de Intratuin uit Elst. Deze sponsor krijgt een menu-button op hun webshop. Het Westeraam koppelt de winkel die op school is ook aan de webshop. Het goede doel is Stichting Kinderen van de Voedselbank.

  Lees meer
 • Businessklas Waldheim-mavo Baarn spaart voor kassa-systeem

  Voor het tweede jaar heeft de school met een nieuwe groep leerlingen een eigen schoolwebwinkel. 50% van wat zij verkopen gaat naar het goede doel: Uniek in Baarn. Dit is een lunchroom waar mensen werken met een beperking. De Businessklas helpt hen te sparen voor een nieuw kassa-systeem, waarbij met plaatjes bestellingen kunnen worden doorgegeven. Het webshopteam van de Waldheim-mavo uit Baarn bestaat uit 5 leerlingen en ze verkopen online onder andere telefoon-accessoires, kantoor-, woon- en cadeauartikelen.

  Lees meer
 • D&P leerlingen maken webshop voor bakkerij

  De 3e jaars leerlingen VMBO op het Harm Smeege – Hoogeveen, Amir El Bouraoui, Ramon Jansen, Mohammed Semou en Dylano Ratuhaling doen alle 4 de opleiding D&P en het keuzedeel webshop. Ze hebben een webshop gemaakt voor de bakkerij op school en verkopen kerststollen, suikerbrood, schuimkransen en breekbrood. Verkoop kan via www.wolfsboswebwinkel.nl als men de producten komt afhalen.

  Lees meer
 • Horeca Vakschool Rotterdam opent webshop

  Horeca Vakschool Rotterdam heeft de keuze gemaakt om De Schoolwebwinkel in te zetten bij de lessen AMC voor de tweede klassen. Alle leerlingen uit het tweede leerjaar doorlopen gedurende het hele jaar alle modules van De Schoolwebwinkel en ontwikkelen hierbij hun ICT-vaardigheden verder. Daarnaast zijn deze modules een goede voorbereiding op de lessen economie die de leerlingen vanaf de derde klas gaan volgen. In de webwinkel zijn o.a. de ambachtelijke producten te koop die de leerlingen hebben gemaakt, zoals gevulde koeken, broodjes, cup cakes en nog veel meer. En met de feestdagen kun je bij...

  Lees meer