Nieuws

 • VECON Business School bijeenkomst 14 oktober 2015

  Woensdag 14 oktober 2015 in Den Haag – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland – met o.a. ‘tafelgesprek’ over webshop onderwijs. Docenten voortgezet onderwijs & VECON Business School.

  Lees meer
 • Artikel in PrimaOnderwijs

  Lees ons artikel “Veel belangstelling voor keuzevak Webshop. Meer dan een leuk idee!” in PrimaOnderwijs, nummer 6 november 2015, pagina 44/45.

  Lees meer
 • Webshop populair keuzevak Staring Borculo

  In 2016 moeten alle VMBO-scholen vanuit het ministerie nieuwe beroepsgerichte programma’s aanbieden om een betere aansluiting te creëren tussen vmbo en mbo. Samengevat houdt de vernieuwing in dat de ruim 30 bestaande programma’s in de beroepsgerichte leerwegen van het vmbo worden vervangen door 10 nieuwe beroepsgerichte profielen. Deze profielen worden aangevuld met keuzevakken, waarmee een leerling zijn kennis of vaardigheden kan verbreden of verdiepen. Het Staring College gaat dit schooljaar al werken met de nieuwe profielkeuzes. 

  Lees meer
 • Artikel Twinkle: 21st century skills

  Lees ons artikel “Leer kinderen op school webwinkel runnen” in Twinkle, nummer 8 oktober 2015, pagina 33/34.

  Lees meer
 • Shopping Today 24 september 2015: E-commerce savvy kids

  Mis onze presentatie “E-commerce savvy kids” niet tijdens Shopping Today! 24 september bij DeFabrique Evenementenlocatie, Westkanaaldijk 7 te Utrecht.

  Lees meer
 • Artikel in PrimaOnderwijs september 2015

  Lees ons artikel “Leerlingen maken en beheren eigen shop met De Basisschoolwebwinkel” in PrimaOnderwijs, nummer 5 september 2015, pagina 34/35.

  Lees meer
 • Rabobank oog voor digitale samenleving

  Rabobank Noord- en Oost Achterhoek heeft oog voor het innovatieve karakter van De Basisschoolwebwinkel. En schenk in juni 2015 in een artikel in het ledenblad “Samenspraak” aandacht aan het project.

  Lees meer
 • Voorbeeld voor Talentonwikkeling

  Gevraagd door Patty van Scherpenzeel (kwartiermaker Overijssel en Oost-Gelderland van Regionale Talentnetwerken – ministerie OCW) was De Basisschoolwebwinkel een praktijk voorbeeld op de regio bijeenkomst Ondernemend Talent.

  Lees meer
 • Eervol op Nationale Thuiswinkel Awards

  De jury van de ‘Best startende webwinkel van Nederland-2015 ‘ was lovend over het initiatief en de uitvoering van de eerste basisschoolwebwinkel van Nederland: De Keikampshop.nl. Voorzitter Suzanne Ekel (Twitter Nederland) sprak over waardering en ondersteuning vanuit de e-commerce branche over het initiatief dat De Basisschoolwebwinkel nu een lespakket is voor alle kinderen in Nederland.

  Lees meer
 • Best practice p.o. op Talentnetwerk Overijssel & Oost-Gelderland

  Op 30 maart 2015 is De Basisschoolwebwinkel een best practice voor deze regio op het Regionaal Talentnetwerk Overijsel & Oost-Gelderland. Jolanda Luimes (initiatiefneemster) en Bert Izaks (directeur obs De keikamp) vertellen over de allereerste basisschoolwebwinkel van Nederland: De Keikampshop.

  Lees meer