Nieuws

 • Keuzevak Webshop Zone College steunt De Hoge Veluwe

  In tweetallen een echte webshop gemaakt. Het Zone College in Twello biedt het keuzevak Webshop aan. Leerlingen uit klas 3 van de kaderberoepsgerichte leerweg hebben dit schooljaar in tweetallen een echte webshop gemaakt. De focus ligt op de praktijk. Het Zone College kiest voor Ondernemerschap, duurzaamheid en wil accenten leggen op het ontwikkelen van 21e eeuwse vaardigheden bij hun leerlingen. Intussen is één van de webshops ook daadwerkelijk online; de HomeMadeCookies van Sem (15) en Diardi (15). Bekijk hier hun webshop: Wederom een inspirerend voorbeeld van een schoolwebwinkel, waarbij th...

  Lees meer
 • Horeca Vakschool Rotterdam verkoopt online zelfgemaakte Belgische chocolade eitjes

  Tijdens ICT-lessen hebben leerlingen uit klas 2 van de Horeca Vakschool Rotterdam (HVSR) een eigen schoolwebwinkel gemaakt. Zij leren op deze manier de belangen, de inhoud en de opbouw van een website kennen. Dit onderdeel bereidt de leerlingen ook voor op de economielessen die vanaf het derde leerjaar gaan plaats vinden op de HVSR. Na de kerstproducten zijn nu de paaseitjes aan de beurt in de keuken. Leerlingen maken zelf de vulling en de Belgische chocolade. Ze bakken het paasbrood van het deeg dat ze hebben gemaakt. Deze en nog meer lekkere producten worden online verkocht. Bekijk hier de w...

  Lees meer
 • Einsteinwebshop maakt tentoonstelling en zet veiling in op 8 maart

  Gave lessen bedrijfseconomie voor HAVO/VWO bij het Einstein Lyceum in Hoogvliet. Leerlingen van het 4e jaar hebben de taken voor de Einsteinwebshop.nl verdeeld en hebben dit schooljaar een bijzonder element in de eigen schoolwebwinkel: een tentoonstelling van tekeningen en schilderwerken in de bibliotheek van Hoogvliet. Op 8 maart 2019 organiseren zij hier een veiling van de werken. De opbrengst gaat net als de andere verkopen van de webshop naar Kika.

  Lees meer
 • TL-leerlingen Vechtdal College Hardenberg zetten in op ondernemerschap

  Binnen Economie & Ondernemen volgen 30 leerlingen van de theoretische leerweg in hun 4e leerjaar het keuzevak Webshop. In kleine groepen leren zij over het oprichten van een eigen bedrijf en het inrichten en runnen van de eigen webshop. Alle producten van de groepen staan in de shop, zodat er een breed assortiment is; speelgoed, schoolspullen, woonaccessoires, sierraden, elektronica en sleutelhangers.    

  Lees meer
 • Valentijn Shop van Zuiderpark College ademt liefde

  De hele eigen schoolwebwinkel van het Zuiderpark College uit Rotterdam staat in het teken van Valentijn. De producten worden online verkocht en klanten halen deze af op de school. In het bestelproces kan de klant aangeven of het contant of met pin wil afrekenen. Het zijn 3e jaar leerlingen van Economie & Ondernemen die het keuzevak Webshop hebben gekozen. Vorig schooljaar startte de eerste groep leerlingen met www.zuiderparkshop.nl. Het goede doel is ook dit jaar KIKA.

  Lees meer
 • Noordik Vroomshoop verbindt Economie & Ondernemen met Bouw Wonen Interieur

  Ook dit schooljaar hebben leerlingen uit klas 4 les in webshop met De Schoolwebwinkel. Ze beginnen in oefenshops en nu wordt er gewerkt in de live webshop van het CSG Het Noordik in Vroomshoop. De houten producten zoals de barkruk en vogelhuisjes worden gemaakt door de leerlingen van het profiel BWI. Ook nemen leerlingen spullen mee naar school die op de webshop worden verkocht. Daarnaast wordt de 3D-printer ingezet en worden Afrikaanse producten verkocht. De school zet zich ook dit jaar weer in voor het dorpje Dimbaya in Gambia voor een opleidingscentrum voor jongeren.

  Lees meer
 • Al 3e schooljaar een eigen webshop op Het Westeraam Elst

  Als één van de eersten in Nederland startte deze VMBO school een eigen schoolwebwinkel;  www.webshophetwesteraam.nl  Elk jaar is er een webshopteam die naast eigen producten, bijvoorbeeld taarten, ook spullen verkoopt die ze krijgen van bedrijven uit de omgeving. Bijvoorbeeld de Intratuin uit Elst. Deze sponsor krijgt een menu-button op hun webshop. Het Westeraam koppelt de winkel die op school is ook aan de webshop. Het goede doel is Stichting Kinderen van de Voedselbank.

  Lees meer
 • Businessklas Waldheim-mavo Baarn spaart voor kassa-systeem

  Voor het tweede jaar heeft de school met een nieuwe groep leerlingen een eigen schoolwebwinkel. 50% van wat zij verkopen gaat naar het goede doel: Uniek in Baarn. Dit is een lunchroom waar mensen werken met een beperking. De Businessklas helpt hen te sparen voor een nieuw kassa-systeem, waarbij met plaatjes bestellingen kunnen worden doorgegeven. Het webshopteam van de Waldheim-mavo uit Baarn bestaat uit 5 leerlingen en ze verkopen online onder andere telefoon-accessoires, kantoor-, woon- en cadeauartikelen.

  Lees meer
 • D&P leerlingen maken webshop voor bakkerij

  De 3e jaars leerlingen VMBO op het Harm Smeege – Hoogeveen, Amir El Bouraoui, Ramon Jansen, Mohammed Semou en Dylano Ratuhaling doen alle 4 de opleiding D&P en het keuzedeel webshop. Ze hebben een webshop gemaakt voor de bakkerij op school en verkopen kerststollen, suikerbrood, schuimkransen en breekbrood. Verkoop kan via www.wolfsboswebwinkel.nl als men de producten komt afhalen.

  Lees meer
 • Horeca Vakschool Rotterdam opent webshop

  Horeca Vakschool Rotterdam heeft de keuze gemaakt om De Schoolwebwinkel in te zetten bij de lessen AMC voor de tweede klassen. Alle leerlingen uit het tweede leerjaar doorlopen gedurende het hele jaar alle modules van De Schoolwebwinkel en ontwikkelen hierbij hun ICT-vaardigheden verder. Daarnaast zijn deze modules een goede voorbereiding op de lessen economie die de leerlingen vanaf de derde klas gaan volgen. In de webwinkel zijn o.a. de ambachtelijke producten te koop die de leerlingen hebben gemaakt, zoals gevulde koeken, broodjes, cup cakes en nog veel meer. En met de feestdagen kun je bij...

  Lees meer
 • Marianum-leerlingen Lichtenvoorde verkopen kaarten in webshop!

  Vandaag was het zover: leerlingen van Marianum uit vmbo, leerjaar vier (BK4), met het profiel Economie & Ondernemen openden hun eigen webshop! De webshop is hier te bezoeken. De leermethode die Marianum hiervoor gebruikt is van ‘De Schoolwebwinkel’. Vanaf vandaag, dinsdag 30 oktober 2018, kunnen bezoekers zelfgemaakte gepersonaliseerde kaarten kopen voor alle speciale (feest)dagen. In de toekomst wordt het aanbod uitgebreid met andere zelfgemaakte producten. De helft van de opbrengst gaat naar een goed doel. De webshop wordt door de leerlingen zelf beheert in een zogenaamd webshopteam. Daarvo...

  Lees meer
 • Weidebloemshop live!

  Dit is een webshop van de kinderen van de plusklas van De Weidebloem. Ze willen geld verdienen voor hun school, maar ook voor het goede doel KiKa. Neem eens een kijkje in hun webshop en bestel bijvoorbeeld een potje honing (rechtstreeks van de imker!). https://weidebloem.basisschoolwebwinkel.nl

  Lees meer
 • Einsteinwebshop is live!

  Dit is een webshop voor en door de leerlingen van het Einstein Lyceum. Deze webshop wordt beheerd door de leerlingen uit V45 m&o van het Einstein Lyceum. En is vanaf vandaag dus live! Dus neem snel een kijkje :)

  Lees meer
 • Schylgerjouw webwinkel live!

  De leerlingen van klas 3 en 4 BB/KB van 't Schylger Jouw leren door het schoolwebwinkel project een eigen webwinkel te maken en te beheren. Vanaf vandaag is hun webshop live! 

  Lees meer
 • Artikel PrimaOnderwijs november 2017

  Lees ons artikel “De Schoolwebwinkel verpakt 21ste eeuwse vaardigheden in één concreet project” in PrimaOnderwijs, editie november 2017, pagina 44/45.

  Lees meer
 • Martinus Twello Webshop live!

  Vanaf vandaag is de webshop live! Deze webshop is van de kinderen van groep 4/5/6 van de Martinusschool uit Twello. Zij verkopen zelfgemaakte producten zoals sleutelhangers en diverse decoratieve artikelen.

  Lees meer
 • Werkbezoek minister Kamp aan e-commerce kids bij FonQ

  5 basisschool leerlingen en 6 voortgezet onderwijs leerlingen van verschillende scholen uit Nederland, waren maandag 20 maart vanuit hun webshop-functie gekoppeld aan een medeweker van FonQ met dezelfde functie. Minister Kamp ging samen met de leerlingen het werkbezoek afleggen.

  Lees meer
 • Leerlingen Prinseschool en ISTwente lanceren webshop

  Enschede – Achtstegroepers van De Prinseschool en leerlingen van de Internationale School (IS) Twente lanceerden vrijdag een zelfgemaakte webshop. Dat gebeurde op spectaculaire wijze met een zogeheten ‘Goldbergmachine’, die de leerlingen hebben gebouwd van gerecycled materiaal. Wethouder van onderwijs Eelco Eerenberg activeerde de machine en zette daarmee de webshop live.

  Lees meer
 • Bezoek staatssecretaris Sander Dekker tijdens NOT beurs

  Bezoek van staatssecretaris van onderwijs, Sander Dekker, bij ons tijdens de NOT beurs! Hij waardeert de combinatie van onderwijs en ondernemerschap. Maar ook het onderdeel programmeren. Wat zijn wij blij met zijn aandacht en interesse.

  Lees meer
 • Groep 8 en FonQ.nl zetten webshop live op NOT-beurs

  Woensdag 25 januari is de basisschoolwebwinkel van de Amalia-Astro school uit Baarn LIVE gezet tijdens de NOT-beurs. Twee groepen 8 hebben keihard gewerkt aan hun webshop voor school met de naam KlasseKado. Wouter de Rijk van het grote webwinkelbedrijf FonQ.nl zet de shop online en plaatst de eerste bestelling.

  Lees meer
 • Webshop – video leerlingen De Schoolwebwinkel

  Klas 3 – leerlingen van VMBO ’t Westeraam in Elst hebben (dec. 2016) voor hun eigen schoolwebwinkel ook een zelfgemaakte video gemaakt. Dit is één van de praktijk-opdrachten uit de methode van De Schoolwebwinkel. VMBO ’t Westeraam zet dit in bij het keuzevak Webshop – profiel Economie & Ondernemen.

  Lees meer
 • Het Westeraam lanceert eigen webshop

  De leerlingen van het profiel Economie en Ondernemen van Het Westeraam openen donderdag 1 december hun eigen schoolwebwinkel. De opbrengsten worden voor de helft besteed aan een goed doel, het andere deel komt alle leerlingen van de school ten goede.

  Lees meer
 • Staringshop live met leerlingen webshopteam

  Leerlingen van klas 3 VMBO Staring College uit Borculo zijn op 14 november voor het eerst live gegaan met hun eigen schoolwebwinkel “Staringshop.nl”. Deze webshop hebben zij zelf als webshopteam ingericht en gaan het ook beheren. Het goede doel van de webshop voor dit schooljaar is gekoppeld aan Humanitas Jongeren maatjes.

  Lees meer
 • NOT Innovatie Award 2017

  Trots! Ons project, De Schoolwebwinkel, is genomineerd voor de NOT Innovatie Award 2017 in de categorieën PO en VO!

  Lees meer
 • Opening Prinseschool webshop

  www.prinseschoolwebshop.com is sinds vandaag LIVE ! Groepen 8 vd Prinseschool en groep 4/5 vd International School Twente Prinseschool Daalweg hebben deze webshop gemaakt in het Nederlands EN in het Engels. Congratulations !!

  Lees meer
 • Thuiswinkel Waarborg voor De Schoolwebwinkel

  Vandaag zijn we gecertificeerd door Thuiswinkel Waarborg. Alle deelnemende scholen krijgen het logo op hun eigen schoolwebwinkel. Het is echt een geweldige beloning voor ons leerconcept dat werkt met een ECHTE PROFESSIONELE webshop voor hun school.

  Lees meer
 • WilliWinkel live!

  De WilliWinkel is een basisschoolwebwinkel die gemaakt is door een team van leerlingen van de basisschool Willibrordus uit Breukelen. Samen zijn ze nu ook verantwoordelijk voor de verkoop en de afronding van een bestelling. De online winkel verkoopt schoolspullen die door de kinderen zelf zijn uitgekozen, zoals schooltassen, etui’s, agenda en broodtrommels. Maar ook zelfgemaakte eierdopjes, sleutelhangers en wandborden.

  Lees meer
 • Grafisch Lyceum Rotterdam – webshop “PRINTY”

  PRINTY is de webshop van de leerlingen van Het Grafisch Lyceum Rotterdam. “Wij, het Printy Team van het Grafisch Lyceum Rotterdam leren door de schoolwebwinkel project een eigen webwinkel te maken en te beheren. Met de producten die we verkopen, hopen we ook een beetje geld te verdienen. De helft van de winst is voor onze school om er schoolspullen voor te kopen. De andere helft gaat naar een goed doel. Dat goede doel is voor dit jaar Make A Wish. Make a Wish zorgt voor kinderen die een levensbedreigende ziekte hebben. Wij willen deze kinderen graag helpen door geld te geven.

  Lees meer
 • Webshop les bij Willibrordus Breukelen

  Een gemengde groep leerlingen uit groepen 5 t/m 8 werken samen aan hun basisschoolwebwinkel “Williwinkel”! Deze les ging over reclame. O.a. reclameposters maken en een script schrijven voor een promotie filmpje. Leuk! Lees hier meer over Williwinkel.

  Lees meer
 • Klassekado Amalia-Astroschool

  Klassekado is de basisschoolwebwinkel van Amalia-Astroschool uit Baarn. Gemaakt door de kinderen van groep 8. Vanaf 4 januari 2016 live! Ze verkopen unieke handgemaakte producten zoals krijtborden, planborden, sleutelhangers, lampjes en meer!

  Lees meer
 • VECON Business School bijeenkomst 14 oktober 2015

  Woensdag 14 oktober 2015 in Den Haag – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland – met o.a. ‘tafelgesprek’ over webshop onderwijs. Docenten voortgezet onderwijs & VECON Business School.

  Lees meer
 • Artikel in PrimaOnderwijs

  Lees ons artikel “Veel belangstelling voor keuzevak Webshop. Meer dan een leuk idee!” in PrimaOnderwijs, nummer 6 november 2015, pagina 44/45.

  Lees meer
 • Webshop populair keuzevak Staring Borculo

  In 2016 moeten alle VMBO-scholen vanuit het ministerie nieuwe beroepsgerichte programma’s aanbieden om een betere aansluiting te creëren tussen vmbo en mbo. Samengevat houdt de vernieuwing in dat de ruim 30 bestaande programma’s in de beroepsgerichte leerwegen van het vmbo worden vervangen door 10 nieuwe beroepsgerichte profielen. Deze profielen worden aangevuld met keuzevakken, waarmee een leerling zijn kennis of vaardigheden kan verbreden of verdiepen. Het Staring College gaat dit schooljaar al werken met de nieuwe profielkeuzes. 

  Lees meer
 • Artikel Twinkle: 21st century skills

  Lees ons artikel “Leer kinderen op school webwinkel runnen” in Twinkle, nummer 8 oktober 2015, pagina 33/34.

  Lees meer
 • Shopping Today 24 september 2015: E-commerce savvy kids

  Mis onze presentatie “E-commerce savvy kids” niet tijdens Shopping Today! 24 september bij DeFabrique Evenementenlocatie, Westkanaaldijk 7 te Utrecht.

  Lees meer
 • Artikel in PrimaOnderwijs september 2015

  Lees ons artikel “Leerlingen maken en beheren eigen shop met De Basisschoolwebwinkel” in PrimaOnderwijs, nummer 5 september 2015, pagina 34/35.

  Lees meer
 • Rabobank oog voor digitale samenleving

  Rabobank Noord- en Oost Achterhoek heeft oog voor het innovatieve karakter van De Basisschoolwebwinkel. En schenk in juni 2015 in een artikel in het ledenblad “Samenspraak” aandacht aan het project.

  Lees meer
 • Voorbeeld voor Talentonwikkeling

  Gevraagd door Patty van Scherpenzeel (kwartiermaker Overijssel en Oost-Gelderland van Regionale Talentnetwerken – ministerie OCW) was De Basisschoolwebwinkel een praktijk voorbeeld op de regio bijeenkomst Ondernemend Talent.

  Lees meer
 • Eervol op Nationale Thuiswinkel Awards

  De jury van de ‘Best startende webwinkel van Nederland-2015 ‘ was lovend over het initiatief en de uitvoering van de eerste basisschoolwebwinkel van Nederland: De Keikampshop.nl. Voorzitter Suzanne Ekel (Twitter Nederland) sprak over waardering en ondersteuning vanuit de e-commerce branche over het initiatief dat De Basisschoolwebwinkel nu een lespakket is voor alle kinderen in Nederland.

  Lees meer
 • Best practice p.o. op Talentnetwerk Overijssel & Oost-Gelderland

  Op 30 maart 2015 is De Basisschoolwebwinkel een best practice voor deze regio op het Regionaal Talentnetwerk Overijsel & Oost-Gelderland. Jolanda Luimes (initiatiefneemster) en Bert Izaks (directeur obs De keikamp) vertellen over de allereerste basisschoolwebwinkel van Nederland: De Keikampshop.

  Lees meer
 • De Keikampshop doneert € 500 aan school en KinderThuisZorg

  Met behulp van De Basisschoolwebwinkel hebben de leerlingen van OBS de Keikamp € 250,- geschonken aan het KinderZorgHotel, dat onderdeel is van KinderThuisZorg.

  Lees meer
 • Global School Award gewonnen

  OBS de Keikamp uit Geesteren heeft de Global School Award gewonnen. Deze award werd uitgereikt vanwege de meest originele invulling van wereldburgerschap. De Basisschoolwebwinkel van de Keikamp kon rekenen op bewondering van de jury vanwege de originaliteit en de wijze waarop de school haar leerlingen betrekt bij deze creatieve vorm van duurzaam ondernemerschap.

  Lees meer