Nieuws

 • Weidebloemshop live!

  Dit is een webshop van de kinderen van de plusklas van De Weidebloem. Ze willen geld verdienen voor hun school, maar ook voor het goede doel KiKa. Neem eens een kijkje in hun webshop en bestel bijvoorbeeld een potje honing (rechtstreeks van de imker!). https://weidebloem.basisschoolwebwinkel.nl

  Lees meer
 • Martinus Twello Webshop live!

  Vanaf vandaag is de webshop live! Deze webshop is van de kinderen van groep 4/5/6 van de Martinusschool uit Twello. Zij verkopen zelfgemaakte producten zoals sleutelhangers en diverse decoratieve artikelen.

  Lees meer
 • Werkbezoek minister Kamp aan e-commerce kids bij FonQ

  5 basisschool leerlingen en 6 voortgezet onderwijs leerlingen van verschillende scholen uit Nederland, waren maandag 20 maart vanuit hun webshop-functie gekoppeld aan een medeweker van FonQ met dezelfde functie. Minister Kamp ging samen met de leerlingen het werkbezoek afleggen.

  Lees meer
 • Leerlingen Prinseschool en ISTwente lanceren webshop

  Enschede – Achtstegroepers van De Prinseschool en leerlingen van de Internationale School (IS) Twente lanceerden vrijdag een zelfgemaakte webshop. Dat gebeurde op spectaculaire wijze met een zogeheten ‘Goldbergmachine’, die de leerlingen hebben gebouwd van gerecycled materiaal. Wethouder van onderwijs Eelco Eerenberg activeerde de machine en zette daarmee de webshop live.

  Lees meer
 • Bezoek staatssecretaris Sander Dekker tijdens NOT beurs

  Bezoek van staatssecretaris van onderwijs, Sander Dekker, bij ons tijdens de NOT beurs! Hij waardeert de combinatie van onderwijs en ondernemerschap. Maar ook het onderdeel programmeren. Wat zijn wij blij met zijn aandacht en interesse.

  Lees meer
 • Groep 8 en FonQ.nl zetten webshop live op NOT-beurs

  Woensdag 25 januari is de basisschoolwebwinkel van de Amalia-Astro school uit Baarn LIVE gezet tijdens de NOT-beurs. Twee groepen 8 hebben keihard gewerkt aan hun webshop voor school met de naam KlasseKado. Wouter de Rijk van het grote webwinkelbedrijf FonQ.nl zet de shop online en plaatst de eerste bestelling.

  Lees meer
 • NOT Innovatie Award 2017

  Trots! Ons project, De Schoolwebwinkel, is genomineerd voor de NOT Innovatie Award 2017 in de categorieën PO en VO!

  Lees meer
 • Opening Prinseschool webshop

  www.prinseschoolwebshop.com is sinds vandaag LIVE ! Groepen 8 vd Prinseschool en groep 4/5 vd International School Twente Prinseschool Daalweg hebben deze webshop gemaakt in het Nederlands EN in het Engels. Congratulations !!

  Lees meer
 • Thuiswinkel Waarborg voor De Schoolwebwinkel

  Vandaag zijn we gecertificeerd door Thuiswinkel Waarborg. Alle deelnemende scholen krijgen het logo op hun eigen schoolwebwinkel. Het is echt een geweldige beloning voor ons leerconcept dat werkt met een ECHTE PROFESSIONELE webshop voor hun school.

  Lees meer
 • WilliWinkel live!

  De WilliWinkel is een basisschoolwebwinkel die gemaakt is door een team van leerlingen van de basisschool Willibrordus uit Breukelen. Samen zijn ze nu ook verantwoordelijk voor de verkoop en de afronding van een bestelling. De online winkel verkoopt schoolspullen die door de kinderen zelf zijn uitgekozen, zoals schooltassen, etui’s, agenda en broodtrommels. Maar ook zelfgemaakte eierdopjes, sleutelhangers en wandborden.

  Lees meer
 • Webshop les bij Willibrordus Breukelen

  Een gemengde groep leerlingen uit groepen 5 t/m 8 werken samen aan hun basisschoolwebwinkel “Williwinkel”! Deze les ging over reclame. O.a. reclameposters maken en een script schrijven voor een promotie filmpje. Leuk! Lees hier meer over Williwinkel.

  Lees meer
 • Klassekado Amalia-Astroschool

  Klassekado is de basisschoolwebwinkel van Amalia-Astroschool uit Baarn. Gemaakt door de kinderen van groep 8. Vanaf 4 januari 2016 live! Ze verkopen unieke handgemaakte producten zoals krijtborden, planborden, sleutelhangers, lampjes en meer!

  Lees meer
 • Artikel Twinkle: 21st century skills

  Lees ons artikel “Leer kinderen op school webwinkel runnen” in Twinkle, nummer 8 oktober 2015, pagina 33/34.

  Lees meer
 • Shopping Today 24 september 2015: E-commerce savvy kids

  Mis onze presentatie “E-commerce savvy kids” niet tijdens Shopping Today! 24 september bij DeFabrique Evenementenlocatie, Westkanaaldijk 7 te Utrecht.

  Lees meer
 • Artikel in PrimaOnderwijs september 2015

  Lees ons artikel “Leerlingen maken en beheren eigen shop met De Basisschoolwebwinkel” in PrimaOnderwijs, nummer 5 september 2015, pagina 34/35.

  Lees meer
 • Rabobank oog voor digitale samenleving

  Rabobank Noord- en Oost Achterhoek heeft oog voor het innovatieve karakter van De Basisschoolwebwinkel. En schenk in juni 2015 in een artikel in het ledenblad “Samenspraak” aandacht aan het project.

  Lees meer
 • Voorbeeld voor Talentonwikkeling

  Gevraagd door Patty van Scherpenzeel (kwartiermaker Overijssel en Oost-Gelderland van Regionale Talentnetwerken – ministerie OCW) was De Basisschoolwebwinkel een praktijk voorbeeld op de regio bijeenkomst Ondernemend Talent.

  Lees meer
 • Eervol op Nationale Thuiswinkel Awards

  De jury van de ‘Best startende webwinkel van Nederland-2015 ‘ was lovend over het initiatief en de uitvoering van de eerste basisschoolwebwinkel van Nederland: De Keikampshop.nl. Voorzitter Suzanne Ekel (Twitter Nederland) sprak over waardering en ondersteuning vanuit de e-commerce branche over het initiatief dat De Basisschoolwebwinkel nu een lespakket is voor alle kinderen in Nederland.

  Lees meer
 • Best practice p.o. op Talentnetwerk Overijssel & Oost-Gelderland

  Op 30 maart 2015 is De Basisschoolwebwinkel een best practice voor deze regio op het Regionaal Talentnetwerk Overijsel & Oost-Gelderland. Jolanda Luimes (initiatiefneemster) en Bert Izaks (directeur obs De keikamp) vertellen over de allereerste basisschoolwebwinkel van Nederland: De Keikampshop.

  Lees meer
 • De Keikampshop doneert € 500 aan school en KinderThuisZorg

  Met behulp van De Basisschoolwebwinkel hebben de leerlingen van OBS de Keikamp € 250,- geschonken aan het KinderZorgHotel, dat onderdeel is van KinderThuisZorg.

  Lees meer
 • Global School Award gewonnen

  OBS de Keikamp uit Geesteren heeft de Global School Award gewonnen. Deze award werd uitgereikt vanwege de meest originele invulling van wereldburgerschap. De Basisschoolwebwinkel van de Keikamp kon rekenen op bewondering van de jury vanwege de originaliteit en de wijze waarop de school haar leerlingen betrekt bij deze creatieve vorm van duurzaam ondernemerschap.

  Lees meer