Nieuws

 • D&P leerlingen maken webshop voor bakkerij

  De 3e jaars leerlingen VMBO op het Harm Smeege – Hoogeveen, Amir El Bouraoui, Ramon Jansen, Mohammed Semou en Dylano Ratuhaling doen alle 4 de opleiding D&P en het keuzedeel webshop. Ze hebben een webshop gemaakt voor de bakkerij op school en verkopen kerststollen, suikerbrood, schuimkransen en breekbrood. Verkoop kan via www.wolfsboswebwinkel.nl als men de producten komt afhalen.

  Lees meer
 • Horeca Vakschool Rotterdam opent webshop

  Horeca Vakschool Rotterdam heeft de keuze gemaakt om De Schoolwebwinkel in te zetten bij de lessen AMC voor de tweede klassen. Alle leerlingen uit het tweede leerjaar doorlopen gedurende het hele jaar alle modules van De Schoolwebwinkel en ontwikkelen hierbij hun ICT-vaardigheden verder. Daarnaast zijn deze modules een goede voorbereiding op de lessen economie die de leerlingen vanaf de derde klas gaan volgen. In de webwinkel zijn o.a. de ambachtelijke producten te koop die de leerlingen hebben gemaakt, zoals gevulde koeken, broodjes, cup cakes en nog veel meer. En met de feestdagen kun je bij...

  Lees meer
 • Marianum-leerlingen openen webshop!

  Vandaag was het zover: leerlingen van Marianum uit vmbo, leerjaar vier (BK4), met het profiel Economie & Ondernemen openden hun eigen webshop! De webshop is hier te bezoeken. De leermethode die Marianum hiervoor gebruikt is van ‘De Schoolwebwinkel’. Vanaf vandaag, dinsdag 30 oktober 2018, kunnen bezoekers zelfgemaakte gepersonaliseerde kaarten kopen voor alle speciale (feest)dagen. In de toekomst wordt het aanbod uitgebreid met andere zelfgemaakte producten. De helft van de opbrengst gaat naar een goed doel. De webshop wordt door de leerlingen zelf beheert in een zogenaamd webshopteam. Daarvo...

  Lees meer
 • Einsteinwebshop is live!

  Dit is een webshop voor en door de leerlingen van het Einstein Lyceum. Deze webshop wordt beheerd door de leerlingen uit V45 m&o van het Einstein Lyceum. En is vanaf vandaag dus live! Dus neem snel een kijkje :)

  Lees meer
 • Schylgerjouw webwinkel live!

  De leerlingen van klas 3 en 4 BB/KB van 't Schylger Jouw leren door het schoolwebwinkel project een eigen webwinkel te maken en te beheren. Vanaf vandaag is hun webshop live! 

  Lees meer
 • Artikel PrimaOnderwijs november 2017

  Lees ons artikel “De Schoolwebwinkel verpakt 21ste eeuwse vaardigheden in één concreet project” in PrimaOnderwijs, editie november 2017, pagina 44/45.

  Lees meer
 • Werkbezoek minister Kamp aan e-commerce kids bij FonQ

  5 basisschool leerlingen en 6 voortgezet onderwijs leerlingen van verschillende scholen uit Nederland, waren maandag 20 maart vanuit hun webshop-functie gekoppeld aan een medeweker van FonQ met dezelfde functie. Minister Kamp ging samen met de leerlingen het werkbezoek afleggen.

  Lees meer
 • Bezoek staatssecretaris Sander Dekker tijdens NOT beurs

  Bezoek van staatssecretaris van onderwijs, Sander Dekker, bij ons tijdens de NOT beurs! Hij waardeert de combinatie van onderwijs en ondernemerschap. Maar ook het onderdeel programmeren. Wat zijn wij blij met zijn aandacht en interesse.

  Lees meer
 • Webshop – video leerlingen De Schoolwebwinkel

  Klas 3 – leerlingen van VMBO ’t Westeraam in Elst hebben (dec. 2016) voor hun eigen schoolwebwinkel ook een zelfgemaakte video gemaakt. Dit is één van de praktijk-opdrachten uit de methode van De Schoolwebwinkel. VMBO ’t Westeraam zet dit in bij het keuzevak Webshop – profiel Economie & Ondernemen.

  Lees meer
 • Het Westeraam lanceert eigen webshop

  De leerlingen van het profiel Economie en Ondernemen van Het Westeraam openen donderdag 1 december hun eigen schoolwebwinkel. De opbrengsten worden voor de helft besteed aan een goed doel, het andere deel komt alle leerlingen van de school ten goede.

  Lees meer
 • Staringshop live met leerlingen webshopteam

  Leerlingen van klas 3 VMBO Staring College uit Borculo zijn op 14 november voor het eerst live gegaan met hun eigen schoolwebwinkel “Staringshop.nl”. Deze webshop hebben zij zelf als webshopteam ingericht en gaan het ook beheren. Het goede doel van de webshop voor dit schooljaar is gekoppeld aan Humanitas Jongeren maatjes.

  Lees meer
 • NOT Innovatie Award 2017

  Trots! Ons project, De Schoolwebwinkel, is genomineerd voor de NOT Innovatie Award 2017 in de categorieën PO en VO!

  Lees meer
 • Thuiswinkel Waarborg voor De Schoolwebwinkel

  Vandaag zijn we gecertificeerd door Thuiswinkel Waarborg. Alle deelnemende scholen krijgen het logo op hun eigen schoolwebwinkel. Het is echt een geweldige beloning voor ons leerconcept dat werkt met een ECHTE PROFESSIONELE webshop voor hun school.

  Lees meer
 • Grafisch Lyceum Rotterdam – webshop “PRINTY”

  PRINTY is de webshop van de leerlingen van Het Grafisch Lyceum Rotterdam. “Wij, het Printy Team van het Grafisch Lyceum Rotterdam leren door de schoolwebwinkel project een eigen webwinkel te maken en te beheren. Met de producten die we verkopen, hopen we ook een beetje geld te verdienen. De helft van de winst is voor onze school om er schoolspullen voor te kopen. De andere helft gaat naar een goed doel. Dat goede doel is voor dit jaar Make A Wish. Make a Wish zorgt voor kinderen die een levensbedreigende ziekte hebben. Wij willen deze kinderen graag helpen door geld te geven.

  Lees meer
 • VECON Business School bijeenkomst 14 oktober 2015

  Woensdag 14 oktober 2015 in Den Haag – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland – met o.a. ‘tafelgesprek’ over webshop onderwijs. Docenten voortgezet onderwijs & VECON Business School.

  Lees meer
 • Artikel in PrimaOnderwijs

  Lees ons artikel “Veel belangstelling voor keuzevak Webshop. Meer dan een leuk idee!” in PrimaOnderwijs, nummer 6 november 2015, pagina 44/45.

  Lees meer
 • Webshop populair keuzevak Staring Borculo

  In 2016 moeten alle VMBO-scholen vanuit het ministerie nieuwe beroepsgerichte programma’s aanbieden om een betere aansluiting te creëren tussen vmbo en mbo. Samengevat houdt de vernieuwing in dat de ruim 30 bestaande programma’s in de beroepsgerichte leerwegen van het vmbo worden vervangen door 10 nieuwe beroepsgerichte profielen. Deze profielen worden aangevuld met keuzevakken, waarmee een leerling zijn kennis of vaardigheden kan verbreden of verdiepen. Het Staring College gaat dit schooljaar al werken met de nieuwe profielkeuzes. 

  Lees meer
 • Artikel Twinkle: 21st century skills

  Lees ons artikel “Leer kinderen op school webwinkel runnen” in Twinkle, nummer 8 oktober 2015, pagina 33/34.

  Lees meer
 • Shopping Today 24 september 2015: E-commerce savvy kids

  Mis onze presentatie “E-commerce savvy kids” niet tijdens Shopping Today! 24 september bij DeFabrique Evenementenlocatie, Westkanaaldijk 7 te Utrecht.

  Lees meer