Voortgezet onderwijs

Wat is De Schoolwebwinkel?

De Schoolwebwinkel is een leermethode met volledig lesmateriaal, toetsen / tentamens en een échte webshop. Deze gaat live en wordt beheerd door de leerlingen in een webshopteam. De op school gemaakte keuzes van producten en/of diensten worden online verkocht.

Er zijn veel mogelijkheden om De Schoolwebwinkel in te vullen op school bijvoorbeeld als ondernemerschaps- project. Of als verbinding tussen vakken. Bijvoorbeeld bij Economie of bij Ondernemen, als keuzevak of als profielwerkstuk. Het is in ieder geval altijd een combinatie van theorie en praktijk.

De lesstof is beschikbaar op VMBO - Basis, VMBO - Kader, VMBO - Gemengde Leerweg, VMBO - Theoretische Leerweg, MAVO en HAVO niveau. Leerlingen leren hoe ze een webwinkel inrichten, hoe ze producten of diensten verkopen en hoe ze geld verdienen. Maar ook wat mediawijsheid is en hoe ze moeten programmeren.


Wat heb je nodig?

 • De Schoolwebwinkel bestaat uit drie basis leermodules, een CMS handleiding en een webshoptemplate. Dit heb je samen nodig om een eigen schoolwebwinkel te maken.
 • Financieel en juridisch is alles geregeld om de Schoolwebwinkel online te zetten. Het enige dat je verder nodig hebt, is een internetverbinding en goede zin!
   

Ervaringen uit de praktijk
 • De Schoolwebwinkel laat zien wat economie in de praktijk is.

  Ishtar Katalanc

  Docent Economie / Webshop, Staring College, Borculo

 • Ik vind het echt gaaf dat we dit allemaal zelf gedaan hebben!

  Mike van Holland

  Leerling E&O / Keuzevak Webshop, Het Westeraam, Elst

 • De Schoolwebwinkel verbindt diverse vakken binnen het V.O.

  Eltjo Smit

  Docent Economie en M&O, CSG Wessel Gansfort, Groningen

 • Wij zetten het in bij de Jonge (MAVO) Ondernemers.

  Paul Landsmeer

  Docent Economie,  Walburg College , Zwijndrecht