Basisonderwijs

Wat is De Schoolwebwinkel?

De Schoolwebwinkel is een praktijk- en leerproject waarbij kinderen zelf een echte webwinkel voor school opzetten. Deze gaat ook live en wordt beheerd door de leerlingen in een webshopteam. De op school gemaakte keuzes van (zelfgemaakte) producten en/of diensten worden online verkocht.

Met volledig lesmateriaal, een webshop-template en een CMS handleiding wordt in 13 lessen de eigen webwinkel voor school gemaakt. Het proces van bedenken, maken en vullen van een webshop komt aan bod. De Schoolwebwinkel verpakt alle 21st Century Skills in één concreet project.

Het kan worden ingezet als project voor ondernemerschap of techniek, maar ook voor mediawijsheid of programmeren. Daarnaast is het een praktische invulling voor burgerschap. Leerlingen kunnen een gedeelte van de winst schenken aan een goed doel.


Wat heb je nodig?

 • De Schoolwebwinkel bestaat uit drie basis leermodules, een CMS handleiding en een webshoptemplate. Dit heb je samen nodig om een eigen schoolwebwinkel te maken.
 • Alles is financieel en juridisch goed geregeld, het enige dat je als school verder nodig hebt, is een internetverbinding en goede zin!
   

Ervaringen uit de praktijk
 • Alle leerlingen van school kunnen mee doen, dat maakt het extra leuk.

  Marjolein Krijgsman

  Locatiedirecteur Prinseschool, Enschede

 • Je combineert zoveel dingen die belangrijk zijn voor het kind, maar ook het groepsproces komt aan bod.

  Leonie Hassink

  Leerkracht groep 7/8, Basisschool De Keikamp, Geesteren Gld

 • Doordat alles echt is, zijn de leerlingen veel gemotiveerder.

  Renske Hoving

  Docent groep 8 Amalia Astro school, Baarn

 • Het meest trots ben ik op ons zelfgemaakte bordspel, waar we met de hele school aan gewerkt hebben. Ik denk dat we die het meeste gaan verkopen.

  Thijmen (11)

  Directeur Williwinkel – webshop van de Willibrordus, Breukelen